بادام زمینی خمیری است که از بادام زمینی خشک و بو داده تهیه می شود.
این خمیر عموماً به عنوان پخش روی نان تست یا ساندویچ استفاده می شود.
بادام زمینی، نوعی آجیل زمینی، از خانواده Fabaceae و گونه Arachis hypogaea است.
خود گیاه کوچک است که در آن شاخه گل با زمین تماس می گیرد و در زیر آن رشد می کند.
گمان می رود که از قاره آمریکا سرچشمه گرفته و از طریق مسافران اسپانیایی در سراسر جهان پخش شده است.
بادام خام ایرانی دارای قیمت بسیار بالایی می باشد و بهتر است که از کره آن استفاده گردد.
برخلاف آجیل های گران قیمت مانند بادام هندی، مغز پسته، بادام و گردو، بادام زمینی آجیل ارزان قیمتی است که فواید مشابهی دارد.
با توجه به پایگاه داده ملی مواد مغذی USDA، کره بادام زمینی می تواند غذای سالمی باشد.
سدیم، منیزیم، کلسیم، منگنز، فسفر، سلنیوم، مس، آهن و روی بادام زمینی ممکن است حاوی چربی های اشباع نشده باشد و می تواند به طور منظم مصرف شود.
یک مقاله تحقیقاتی در سال 2016 که در مجله علوم و فناوری غذایی منتشر شد.
نشان داد که بادام زمینی میتواند منبع عالی ترکیباتی مانند رسوراترول، اسیدهای فنولیک، فلاونوئیدها و فیتوسترولها باشد که جذب کلسترول را از رژیم غذایی کاملاً متوقف میکنند.
احتمالاً میزان چربی موجود در بادام زمینی تقریباً برابر با چربی موجود در روغن زیتون است.
هم حاوی چربی های چند غیر اشباع و هم چربی های تک غیراشباع است.
از آنجایی که این چربی ها اشباع نشده اند، مصرف آنها بدون اینکه قلب را در معرض خطر قرار دهد، خوب است.
چربی های غیر اشباع موجود در کره بادام زمینی می تواند به کاهش سطح کلسترول بد (لیپوپروتئین با چگالی کم) کمک کند و ممکن است گردش کلسترول خوب (لیپوپروتئین با چگالی بالا) را تقویت کند.